Frågor och svar

Här har vi svarat på de vanligaste frågorna från våra kunder.

När får jag mina pengar?

Har du använt din e-leg när du ansökt och blivit godkänd kan du ha pengarna redan nästa dag. Om du valt att få hem skuldebrevet i brevlådan får du pengarna lite senare. Normalt bankdagen efter att vi fått ett undertecknat skuldebrev i retur från dig.

Vad kan jag låna till?

Det väljer du själv. Vi frågar inte vad du ska ha pengarna till. Det är din ensak.

Hur får jag mina pengar?

De förs över till det bankkonto du anger i din ansökan.

Vad är annuitetslån?

Credex erbjuder annuitetslån. Det innebär att du betalar ett lika stort belopp varje månad. Beloppet täcker både amortering och ränta på restskuld, så att lånet är återbetalat vid kredittidens slut.

Vad är en medlåntagare?

En person du delar låneansvaret med. Låntagarens och medlåntagarens betalningsansvar är med andra ord solidariskt gentemot oss. Det brukar vara maka, make, sambo eller annan familjemedlem. Men även annan person i din närhet kan godtas.

Vad är fördelen med en medlåntagare?

I och med att ni är två som ansöker och ansvarar för återbetalningen av lånet ökar oftast möjligheten att få lånet beviljat.

Kan jag lösa mitt lån när jag vill?

Ja. Du kan lösa resterande restskuld via så kallad förtidsinlösen. Det kostar inget extra. Du kan även extraamortera på ditt lån när du vill.

Har du problem att signera med din e-legitimation med webbläsaren Safari?

Ibland kan det uppstå problem med Safari i samband med e-signering. Om du får problem byt till någon annan webbläsare (t ex Chrome eller Internet Explorer) och försök igen. Har du fortfarande problem, kontakta kundtjänst.


Vi tillämpar individuell räntesättning 8,95 %–25,95 %. Effektiv ränta beräknad vid exempelräntan 12,63 % vid lånebelopp 40 000 kronor och en återbetalningstid på 5 år är 14,88 %. För att ansöka om lån måste du vara minst 20 år, ha en årsinkomst på minst 125 000 kr, haft en inkomst i Sverige i minst 3 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Vid låneansökan inhämtas kreditupplysning.