Villkor för att låna

För att ansöka om lån räcker det med att du uppfyller våra grundkrav:


Fakta om lånet

Utbetalning

Har du e-legitimation kan du ha pengarna redan nästa dag på ditt konto. Om du saknar e-legitimation kan vi normalt betala ut pengarna dagen efter vi fått det underskrivna skuldebrevet.

Lånebelopp

Du kan låna mellan 5-100.000 kr hos oss.

Lånetid

Du kan välja att återbetala lånet på 2-15 år.

Återbetalning

Credex-lånet är ett så kallat annuitetslån. Det innebär att du betalar ett lika stort belopp varje månad. Beloppet täcker både amortering och ränta på restskuld, så att lånet är återbetalat vid kredittidens slut. Storleken på månadsbeloppet beror på lånebeloppet, löptiden samt lånets ränta. Återbetalningen av lånet sker via autogiro.

Individuell ränta

Credex tillämpar individuell räntesättning. Det innebär att räntan, som är rörlig, bestäms utifrån dina förutsättningar. För närvarande varierar räntan mellan 8,95% och 25,95%.

14 dagar ångerrätt

Du har alltid möjlighet att ångra dig inom två veckor och betala tillbaka lånet om du av någon anledning inte behöver pengarna.

Dataskyddspolicy

Vi strävar efter att behandla dina personuppgifter med största möjliga hänsyn till din integritet och har därför upprättat denna policy som förklarar hur vi samlar in och använder dessa.


Vi tillämpar individuell räntesättning 8,95 %–25,95 %. Effektiv ränta beräknad vid exempelräntan 12,63 % vid lånebelopp 40 000 kronor och en återbetalningstid på 5 år är 14,88 %. För att ansöka om lån måste du vara minst 20 år, ha en årsinkomst på minst 125 000 kr, haft en inkomst i Sverige i minst 3 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Vid låneansökan inhämtas kreditupplysning.